Groepslessen

 

ALGEMENE INFO

Sport je graag samen in groep op een vast moment in de week, dan zijn de groepslessen iets voor jou! We bieden een ruime waaier aan lessen aan, zodat iedereen wel iets vindt wat bij hem of haar past. Kom eens meedoen en laat je motiveren door onze toplesgevers.
Voor de groepstrainingen is het verplicht om in te schrijven via onze app. In de app kan je na aankoop van een beurtenkaart of proefpakket ook een les reserveren in de kalender.
LINK APP (ingeven in webbrowser): https://funfit.trainin.app
Via deze link kan je de app installeren en eveneens een beurtenkaart of een proefpakket aankopen.
De prijs voor de groepstrainingen bedraagt €140 voor een 20-beurtenkaart (€7 per les) €75 voor een 10-beurtenkaart (€7,5 per les). Nieuwe klanten kunnen eenmalig een proefpakket aankopen van 3 lessen voor €15.

UURROOSTER 2023 – 2024

De vaste lessenreeksen (running bootcamp en omnifit) zijn niet opgenomen in de uurrooster. Hiervoor dien je apart in te schrijven via info@funfitkortessem.be

Running Bootcamp (Lessenreeks)

De runningbootcamp is een vaste lessenreeks van 10 lessen waarbij ingezet wordt op de verschillende loopaspecten. Zo wordt er onder meer gewerkt aan het uithoudingsvermogen, de loopcoördinatie en – techniek en het verstevigen van de core.

Deze gevarieerde lessenreeks wordt afgewerkt in groepsverband waarbij iedereen de kern van de training op eigen niveau en intensiteit kan afwerken. De workouts vormen een leuke afwisseling tussen intervaltraining en de traditionele bootcampoefeningen, plezier (en zo nu en dan de nodige dosis spierpijn) verzekerd.

Zowel de gevorderde lopers als start to runners kunnen deelnemen, de enige vereiste is om 30 minuten (of 4 kilometer) te kunnen lopen zonder stoppen.

Omnifit (Lessenreeks)

De omnifit is een uurtje omnisport voor volwassenen.

Wekelijks bieden we een andere sport aan, zoals: spikeball, volleybal, frisbee, netbal, korfbal, honkbal,…

We starten met enkele oefenvormen en eindigen met één of meerdere spelvormen. Fun gegarandeerd :-)

HITT BEATS (STRONG)

HITT BEATS is een high-impact cardio-les, functional training gecombineerd met HITT (High Intensity Tempo Training). Je werkt aan je conditie, uithoudingsvermogen en kracht. Verder bouw je spieren op en worden er calorieën verbrand!

Bij de meeste trainingsprogramma’s is muziek bijzaak. De muziek van HITT BEATS is speciaal gemaakt om de bewegingen te ondersteunen en zorgt voor een extra motivatie tijdens de workout. Het resultaat? Een totale body workout als geen ander!

 

BOOTCAMP

De ‘Bootcamp’ is een stevige workout in groep waarbij gebruik gemaakt wordt van je eigen lichaamsgewicht en klein sportmateriaal (Kettlebells, halters, zware ballen,…). Tijdens deze trainingen wordt er gewerkt aan de conditie, spierversteviging, snelheid, coördinatie, lenigheid enzoverder. Elke les is verschillend! De lessen gaan normaal binnen door, maar bij mooi weer trekken we zeker naar buiten!

De trainingen zijn geschikt voor zowel mannen als vrouwen vanaf +/- 16 jaar. De minder intensieve versie van de Bootcamp is de BOT.

PILATES

Pilates is een effectieve workout die spiergroepen tegelijk versterkt en rekt om een evenwichtig en soepel lichaam te krijgen. De oefeningen worden uitgevoerd op een matje.

De voordelen van Pilates zijn zeer uiteenlopend: betere lichaamshouding, verbeterde mobiliteit en flexibiliteit van de spieren, verbetering van nek- en rugklachten door het versterken van de (diepe) buik- en rugspieren, enzoverder. Iedereen kan de training op zijn eigen niveau volgen.

BBB

De BBB pakt de drie belangrijkste B’s van je lichaam aan, namelijk Buik, Benen en Billen! In slechts een uur tijd train je al deze spiergroepen met behulp van cardio- en krachtoefeningen. Door de ideale combinatie van cardio- en krachttraining verbrand je veel calorieën, en werk je tegelijkertijd aan het strakker maken van je lichaam!

Deze les is geschikt voor iedereen die een spierversterkende les zoekt op muziek met focus op de 3 B’s.

BoxFit

Boxfit is een workout op basis van boksen gecombineerd met fysieke training. Deze leuke en gevarieerde workout is een ideale training om aan je coördinatie en fysieke conditie te werken.

Een deel van de les draag je bokshandschoenen en voer je leuke, snelle en krachtige bokscombinaties uit op de handschoenen/pads van de partner of op de bokszakken. Daarnaast zal een deel van de les bestaan uit trainingsvormen waarbij de nadruk op fysieke ontwikkeling ligt, zoals coretraining, spierversterkende oefeningen en cardiotraining.

Anders dan bij boksen wordt er in een BoxFit les niet gespard maar gaat het puur om de fysieke inspanning en plezier.

BOT (Back on track)

De ‘BOT’ is de minder intensieve versie van de Bootcamp. De nadruk ligt op gevarieerde, functionele workouts waarbij gebruik gemaakt wordt van je eigen lichaamsgewicht en klein sportmateriaal (Kettlebells, halters, zware ballen,…). Tijdens deze trainingen wordt er gewerkt aan de conditie, spierversteviging, coördinatie, lenigheid. Dit alles gebeurt op je eigen tempo en niveau.

Deze les is bedoeld voor Iedereen die op zoek is naar een gevarieerde en uitdagende workout, aangepast aan je eigen tempo en niveau  Mogelijke doelgroepen zijn: beginnende sporters, jonge senioren, sporten na een blessure,…

Bounce Beats

Intense Body Bounce is een energetische, full body workout op stevige beats. Elke deelnemer beschikt over een eigen trampoline met baar.

Tijdens één sessie (60′) worden verschillende spieren gebruikt waaronder de benen, billen, buikspieren, armen en het volledige bovenlichaam. Deze les laat je dan ook goed zweten, waardoor je snel véél calorieën verbrandt en resultaten zal zien.

De muziek en gemotiveerde lesgeefster zorgen voor een unieke workout.

DanceFit

Dancefit is een workout op muziek waarbij jij je beste moves mag bovenhalen. Er wordt gedanst in verschillende stijlen: dancehall/ragga, hiphop, R&B… Tijdens de les komen er heel wat leuke nummers aan bod die wekelijks herhaald worden. Zo kent iedereen na enkele lessen de pasjes en overgangen, waardoor je de workout voor jezelf ook telkens zwaarder kan maken. Geloof het of niet, maar met dansen gebruik je heel wat verschillende spiergroepen. Bovendien ligt per nummer de focus ergens anders: een nummer met hoog tempo, een nummer met focus op de armen, de benen,…

Hou jij van dansen en hang je hier graag een workout aan vast? Ben je op zoek naar een leuke les waarin je misschien ook nieuwe moves kan leren? Dan is Dancefit zeker iets voor jou.

PeuterFun (Elke 2 weken)

Een bewegingsles voor peuters van 1 (kunnen stappen) – 3 jaar. Samen met één van de ouders wordt er gedurerende 45″ rond een bepaald thema gewerkt.

De lessen zijn heel gevarieerd en willen de motorische ontwikkeling van het kind stimuleren door het aanbieden van een verscheidenheid van activiteiten en oefeningen op een speelse manier. We starten met een activieit in groep en gaan daarna over naar een parcours, waar de kinderen op hun eigen tempo obstakels ontdekken en overwinnen.

LET OP: deze les gaat door in het sportzaaltje van de lagere school te Vliermaalroot (Fonteinstraat 9 3721 Vliermaalroot)

60+

Een groepsles voor 60+. Elke les werken we rond het verbeteren van de balans, coördinatie, spierversterking en conditie. We maken gebruik van het eigen lichaam en eenvoudige materialen zoals halters, TRX, kettlebells,…

 


INSCHRIJVEN?

Wil je je inschrijven voor personal training, een groepstrainingen of heb je gewoon een vraag? Contacteer FunFit vrijblijvend.

Email